CLUB

Hebben wij al kennisgemaakt?

NFCB is een club voor Nordic WalkingDe club biedt de mogelijkheid om Nordic Walking te ontdekken en regelmatig te beoefenen. Bovendien bieden we ook andere nordic fitness-activiteiten aan.


Onze instructeurs staan voor je klaar. Een voor een volgden ze hun opleiding bij de Association Francophone Belge de Marche Nordique. Het is onze garantie dat je bij ons een correcte Nordic Walking-techniek aanleert. Deze ALFA-techniek is dan ook je basis om volop de voordelen van deze sport te genieten.


Onze Nordic Walking-specialisten

Al onze instructeurs zijn gecertifiëerd "Moniteur Sportif Initiateur" door Adeps.


We kijken er naar uit om onze passie met je te delen. Nieuwsgierig naar wie we zijn? Maak hieronder kennis met onze instructeurs. Of nog beter: kom zelf de voordelen van Nordic Walking ontdekken. Je bent van harte én vrijblijvend welkom op een van onze proeflessen.


Heb je nog vragen? We beantwoorden ze graag! Contacteer ons dus gerust.

Ons missie

Krijg de smaak van beweging te pakken


Onze missie? Jou op een ludieke manier tonen hoe leuk bewegen en sport is.


Doe je regelmatig aan sport, dan merk je meteen hoe goed je je daardoor kan voelen. Een sport zoals Nordic Walking is daarvoor uitermate geschikt.


Onze middelen

Nordic Walking ontdekken? In slechts enkele lessen leer je de basistechniek. Zo geniet je meteen de voordelen van Nordic Walking, onder andere voor je gezondheid.


  • 6 stappen om je Nordic Walking aan te leren
  • Sportbeoefening in de openlucht
  • Knowhow en enthousiasme, kortom,
  • Een team dat voor je klaarstaat


Je vindt vast een formule die bij jou past, ongeacht jouw fysieke conditie. Kies een wandeling of sessies die je het best uitkomen.


9 formules om je de voordelen van Nordic Fitness te laten genieten:Bovendien neem je als lid gratis of met een stevige korting deel aan onze activiteiten.


Geniet alle voordelen van Nordic Fitness dankzij het NFCB!


Met fysieke activiteiten zoals sport:

verbetert je je gezondheid en je welzijn

voel je je minder gestrest

verstevig je hart en longen

krijg je meer energie

haal én behoud je een gezond gewicht

sta je positiever in het leven

Wist u dat?

Sportbeoefening heeft heel wat voordelen op het vlak van menselijke interactie. Dat komt uiteraard bovenop de voordelen voor de gezondheid in het algemeen. Fysieke activiteit lijkt dus aangeraden om angstgevoelen en stress te verminderen.

Het onderzochte effect van een fysieke activiteit is niet altijd rechtevenredig met de intensiteit van de activiteit. Het is in bepaalde gevallen beter om te pleiten voor een regelmatige fysieke activiteit in de vrije tijd dan beperkt intensief te sporten om het risico op blessures te voorkomen.

Sport heeft een positief effect op het geheugen van ouderen.