NORDIC WALKING

Wat is Nordic Walking?

Nordic Walking is een activiteit die goed is voor uw conditie (cardiovasculair) én een die tegelijkertijd uw spieren verstevigt. En dit alles in een groen kader.


Met Nordic Walking gebruikt u 90% van uw globale spiermassa. Resultaat? Je verbrandt meer calorieën.


Maar deze sport biedt je nog meer voordelen:


  • je spaart de gewrichten van je onderste ledematen.
  • je verbetert je conditie, kracht, soepelheid en coördinatie.
  • je versterkt je immuunsysteem.
  • je versterkt rug- en buikspieren.
  • je verbetert je houding.
  • je vermindert spierspanning ter hoogte van de nek.


Regelmatige fysieke of sportieve activiteit is goed voor de gezondheid. Het is een natuurlijke manier om vaak voorkomende ziekten te voorkomen en/of af te remmen (cardiovasculaire ziekten, kankers, angstigheid, depressie, diabetes, computer- en/of smartphoneverslaving...).


Kortom, Nordic Walking is een perfecte sport om alledaagse stress van je af te gooien. Je bent meer in contact met de natuur, ademt frisse lucht en je geeft kleur aan het dagelijkse leven met een enkele wandeling.

Nordic Walking: Techniek

Beleef zelf de Nordic Walking-ervaring. We geven je meer uitleg over de verschillende stappen die je doorwandelt om een goede basistechniek onder de knie te krijgen:

Nordic Walking, een sport voor jong en oud


Voor wie al lang geen sport beoefend heeft en er zachtjes terug aan wil beginnen.


Voor wie niet meer kan of mag lopen en wandelen onvoldoende acht.


Voor ouderen die zich wat onstabieler voelen maar graag lange wandelingen doen en de vorm willen behouden.


Voor wie gewicht wil verliezen of op het gewicht wil letten.


Voor wie gewicht wil verliezen of op het gewicht wil letten.
Nordic Walking

Nordic Walking

Met Nordic Walking combineer je cardio én een spierversterkende activiteit in een groene en open omgeving. Je gebruikt 90% van uw spieren. Resultaat? Je verbrandt meer calorieën.

Pilates

Pilates

Pilates biedt conditionering van lichaam en geest. Je verstevigt je lichaam, verhoogt je lenigheid en concentratievermogen, verbetert je conditie én coördinatie, verlaagt stress en zorgt voor een algemeen gevoel van welzijn.

Winterpret

Winterpret

Wist je dat Nordic Walking gebaseerd is op langlaufen? Dus als er sneeuw ligt, merk je zo dat het even natuurlijk aanvoelt te gaan lopen in de sneeuw met sneeuwschoenen of te langlaufen. Ideaal tijdens die koude winterdagen.

Cani-Nordic Walking

Cani-Nordic Walking

Een combinatie van cani-cross en Nordic Walking. Deze activiteit laat je aan sport doen in het gezelschap van je hond. Eens jouw trouwe viervoeter gedresseerd, trekt hij je zacht vooruit. Zo wordt Nordic Walking nóg sportiever.