PILATES

Wat is Pilates?

Pilates is een zachte methode (precieze plaatsing, gecontroleerde en trage bewegingen, diepe ademhaling) waarmee u de diepe spierketens van je lichaam verstevigt.


Het doel

Het lichaam in perfecte lijn brengen, uw stabiliteit verhogen en zo veel mogelijk pijn of blessures voorkomen.


De voordelen

Uw lichaam herontdekken, het beter leren begrijpen en controleren, uw lijn harmoniseren.


Wat is het fundamentele?

U maakt kennis met de acht grondprincipes waarop de beoefening van Pilates en de Pilates-leer op gestoeld zijn. U ontdekt de basisbewegingen en hun opties.


Bedenker Joseph Pilates was er van overtuigd dat werken aan lichaam en geest de basis was van een kwalitatieve training met buitengewone weldaden.


Pilates is dan ook een zeer doorgedreven trainingsmethode. Het biedt een heel systeem voor de conditionering van lichaam en geest. U verstevigt uw lichaam, verhoogt uw lenigheid en concentratievermogen, verbetert uw conditie en coördinatie, verlaagt stress en zorgt voor een algemeen gevoel van welzijn.


Pilates is geschikt voor jong en oud, en ongeacht de fysieke conditie waarmee u begint.

Nordic Walking

Nordic Walking

Met Nordic Walking combineer je cardio én een spierversterkende activiteit in een groene en open omgeving. Je gebruikt 90% van uw spieren. Resultaat? Je verbrandt meer calorieën.

Pilates

Pilates

Pilates biedt conditionering van lichaam en geest. Je verstevigt je lichaam, verhoogt je lenigheid en concentratievermogen, verbetert je conditie én coördinatie, verlaagt stress en zorgt voor een algemeen gevoel van welzijn.

Winterpret

Winterpret

Wist je dat Nordic Walking gebaseerd is op langlaufen? Dus als er sneeuw ligt, merk je zo dat het even natuurlijk aanvoelt te gaan lopen in de sneeuw met sneeuwschoenen of te langlaufen. Ideaal tijdens die koude winterdagen.

Cani-Nordic Walking

Cani-Nordic Walking

Een combinatie van cani-cross en Nordic Walking. Deze activiteit laat je aan sport doen in het gezelschap van je hond. Eens jouw trouwe viervoeter gedresseerd, trekt hij je zacht vooruit. Zo wordt Nordic Walking nóg sportiever.